Weekend Slovenia

Weekend Slovenia – Ljubljana+Bled+Pestera Postojna

Data plecare: 25.06.2020

Ziua 1.  Plecare din Timisoara. Oprire pentru tur de oras la Maribor. Cazare la Ljubljana.

Ziua 2  Mic dejun. Incepem turul de oras prin urcare cu funicularul la Castelul medieval al orasului. De acolo vă puteți bucura de o frumoasă vedere panoramică a orașului și a naturii înconjurătoare. Vizitam apoi Orașul Vechi cu cele mai importante obiective turistice, precum Piața Preșeren, Fântâna Robba, Primăria, Podul Dragonului și Catedrala. Mergând pe malurile râului Ljubljanica, ajungem în Piața Congresului (Kongresni trg) unde vedem exteriorul Universității și clădirile Filarmonicii slovene. Ne continuăm plimbarea spre Piața Revoluției Franceze și Zidul Roman.Cazare la hotel 3*.

Ziua 3. După micul dejun ne indreptam spre Bled, unul dintre cele mai populare locuri turistice slovene. Acolo ne putem bucura de frumusețea naturală și de splendoarea lacului său turcoaz. Urcam cei 99 de pași de piatră pentru a ajunge la Biserica în stil baroc a Adormirii Maicii Domnului. Vizita la Castelul Bled vă va răsplăti cu o vedere panoramică minunată. Vă recomandăm să gustați celebrul desert local, prăjitura cu cremă Bled numită „kremšnita”.

Mai apoi, vizităm regiunea alpină tipică din Bohinj și intrăm în parcul național Triglav în partea sa de sud-est. Există o vedere a celui mai mare lac glaciar din Slovenia, înconjurat de Alpi Iulieni, păduri frumoase și cele două biserici medievale.

Ziua 4. Mic dejun. Pornim spre vizitarea Peșterii Postojna unde stalactitele și stalagmitele sale formează un adevărat paradis subteran care a fost sculptat de râul Pivka. Impresionează prin amploarea sa de 24 de kilometri de peșteri conectate. Vizita are loc cu trenul și parțial pe jos. Dupa amiaza, plecare spre tara. Sosire in functie de formalitatile vamale.

 

255 euro/persoana/membru CARP

270 euro/persoana/non-membru CARP

PREȚUL INCLUDE:

  • 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* 
  • ghid din partea agentiei
  • transport autocar
  • Intrare Pestera Postojna           

PREȚUL NU INCLUDE:

  • asigurarea medicala
  • supliment cameră single: 20 eur/pers
  • intrările la obiectivele turistice cu aproximatie:  bilet funicular Ljubljana 5 euro/persoana, Intrare Castelul Bled :10 euro/persoana

ACTE NECESARE:

  • paşaport original sau carte de identitate
  • cazier judiciar pentru însoţitorul grupului de copii
  • pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz   

NOTA:

Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.. In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza

Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie